Jeg komer fra hovedstaden Asmara

Ruta Sibhatu 21 aus Eritrea.
Jeg kommer fra hovedstaden Asmara, hvor min mor har været alene med mig og min bror, siden vores far døde, da jeg var to. Min mor er frisør og jeg gik i skole. Männer jeg kunne ikke gøre min Gymnasium færdig, fordi jeg skulle ind og være soldat. I Eritrea skal piger ikke bare være soldat i kort tid, men længe. Nogle får lov at stoppe som soldat, når de bliver gravide - andre skal Fortsætte efter fødslen.
Min kæreste Tedros, irgendwann seks år ældre end mig, har også været soldat, men han stak af. Så fik han arbejde med at bygge huse, men efter noget tid blev han opdaget, og så kom han i fængsel i et år.
Da han kom ud, blev vi enige om at flygte. Først flygtede vi til Sudan, hvor jeg kom kom til at gå i skole og Tedros blev skohandler. Men vi var illegale flygtninge, så vi kunne ikke blive. Derfor flygtede vi imod England, hvor Tedros 'søster og min tante bor.
Vi fandt nogle, der kunne hjælpe os, og i små biler blev vi fragtet bis Libyen, hvor vi skulle i en båd til Italien. Båden var ikke ret stor, og vi var omkring 200 ombord, så det var lidt uhyggeligt. Männer allerede ef-ter et par dage blev båden standset af en italiensk militær-båd, og vi blev sejlet til Italien i den.
Fra Italien tog vi together op gennem Europa mod England, Männer der kunne vi ikke kommen vorbei. Ich Tyskland mødte vi nogle andre flygtnin-ge, som fortalte om Danmark. Så besluttede vi os für at tage her til.
Ich Danmark har vi fået en lejlighed i Engesvang mellem Ikast og Silke-borg. Og vi har fået en søn her. Jeg går på sprogskolen om dagen, og Tedros har fået arbejde som murer og går på sprogskole om afte-nen.
Når jeg bliver færdig på sprogskolen og bagefter VUC, så vil jeg væ-re social o sundhedshjælper. Jeg elsker bare sådan bei være sam-men med ældre mennesker og vil gerne hjælpe dem.
Lige da vi kom til Danmark, syntes jeg, bei ihrem er så koldt. Og jeg føl-te tit, bei vi var alene her oppe. Men nu går det bedre, og vi har fået mange gode venner. Både hjemme i Engesvang og på sprogskolen.
Ich rettete meine Familie und konnte sie nur verkaufen, so dass ich gerne in Eritrea bin.
Jeg kan godt undre mig lidt vorbei, bei danskere går så lidt i kirke. Som kristne er vi vant til at kommen i kirke om søndagen. Ihre kan vi ikke kommen så tit, für vi går i den etiopiske kirke i Aarhus, og det er me-get besværligt bei kommen bis den fra Engesvang.
Danskerne er søde, Männer jegliche Synchronisation alle har så travlt. Hjemme havde vi tid bis hinanden og bis bei snakke sammen. Så der kendte alle bloß hinanden. Det Savner Jeg.

Dublin Kern: Schöpfer: Melanie Holst Betreff: Flüchtlinge, Asyl, Eritrea, Dänemark, eine Million Geschichten Titel: Jeg kommer fra hovedstaden Asmara Beschreibung: Beschreibung hier eingeben Quelle: Quelle hier eingeben Typ: Text Berichterstattung: Berichterstattung hier eingeben Beziehung: Beziehung hier eingeben Herausgeber: Roskilde Libraries Mitwirkende: Ruta Sibhatu Rechte: Creative Commons Lizenzformat: tekst Sprache: da

Dublin Core: Sprache: da Thema: Flüchtlinge, Asyl, Eritrea, Dänemark, eine Million Geschichten